2004 - 2018: Tijdens zijn Conservatorium opleiding zocht Bas IJff iets waarmee hij verschillende interesses en kwaliteiten richting kon geven: muzikale leiding geven, kennis van zangpedagogiek, en organiseren. En dan was er nog zijn theatrale achtergrond en een voorliefde voor stevige gitaarmuziek. Hij kwam erachter dat hij veel van deze eigenschappen kon combineren in de koorprojecten die hij gaf bij Popkoor Atlantis en Popkoor Cheesetown in Alkmaar. Na zijn studie richtte hij 'Zangstudio Amuzement' op. Vanuit zijn zangstudio organiseerde hij projecten voor nog drie koren en de basis voor zijn koorprojecten en zanglessen werd gelegd. Door de jaren heen kregen de projecten steeds meer professionele basis, maar de koren zijn altijd toegankelijk gebleven voor iedereen met of zonder zangervaring. 2010 - 2015: Bas werkt mee aan de rock opera ‘Chosen’ van de progressieve rockband S.O.T.E. Hier vertolkt hij als zanger één van de hoofdrollen en werkt mee aan het uitwerken van de zanglijnen. 2006: Bas speelde in de musical Rembrandt. Hier versterkte hij het ensemble in verschillende kleine rollen. Samen met artiesten als Henk Poort, Sieb van der Ploeg en Peter Lusse trad hij iedere avond op in theater Carré in Amsterdam met deze miljoenenproductie van Henk van der Meijden. 2004 - 2005: Hij was zangdocent aan het Nederlands Kindertheater in Purmerend.
2003: Bas bracht zijn eigen rock opera 'Sebastian Ives OUT OF HELL',   waar hij zelf de hoofdrol in speelde, met muziek en teksten van zijn idool  Jim Steinman. Hij was verantwoordelijk voor de muzikale leiding, regie, choreografie, de muzikale arrangementen, de samenstelling van het script  en algehele organisatie. Deze rock opera gold als eindexamen voor zijn  opleiding aan Conservatorium Hogeschool INHOLLAND Alkmaar.  2003: Hij speelde de rol van Simon Kromhout in de musical ‘Little Shop of  Horrors’, een productie van Conservatorium Hogeschool INHOLLAND.
2001: Bas was understudy Tommy en swing in de rock opera Tommy, uitgevoerd door het orkest van de Koninklijke Luchtmachtkapel. Deze rock opera was een theatertour door Nederland en werd versterkt door o.a. Bert Heerink en Roon Staal.
2001: Op het Conservatorium deed hij ook de regie, choreografie en muzikale leiding van zijn eigen productie Veel volk, weinig mensen (een oorspronkelijk script van Maria Goos), waar hij zelf de hoofdrol in speelde. 2000 - 2001: Bas was zangdocent aan Popschool Schagen en koorleider van Popkoor Atlantis.  2000 - 2001: Hij tourde twee jaar door Nederland met de rockband Open.
1998 - 2003: Hij studeerde Musical/Muziektheater aan Conservatorium Hogeschool INHOLLAND Alkmaar.  Hij volgde zanglessen bij Janine Vos, Maria Rondèl en Jorine Samson, danslessen bij Pauline van Buitenen en Marjolein Harms en dramalessen bij Soraya Rademaker en Miriam Luyten. 1995 - 1999: Bas heeft gezongen in amateurrockbands en musicals waaronder de rock opera Tommy in Paradiso Amsterdam,waar hij de rol van Tommy vertolkte. Marie-Anne Paques was zijn eerste zangdocent