Afwisselend Elke 6 à 8 maanden is er een nieuw thema met +/- 16 bekende popsongs. Alle stijlen komen aan bod. Dat zorgt er voor dat zingen bij Amuzement nooit saai is. Koorleider Bas IJff stelt uiteindelijk het repertoire vast. Daarbij maakt hij graag gebruik van ieders ideeën voor nieuwe thema’s en bijpassende songs. Elk koor telt 50 tot 60 leden. Veel koorleden blijven jaren achtereen meedoen. Zo ontstaan er vaak hechte groepen, waar nieuwe koorleden zich snel thuis voelen. Voorlopige planning

Er wordt gerepeteerd in blokken van 25 repetities. De voorlopige planning is als volgt:

- oktober 2017 - april 2018 (bij benadering): 25 repetities (thema: 4 Elements)

- mei 2018 - januari 2019 (bij benadering): 25 repetities m.u.v. zomervakantie

(thema: Time After Time). Dit thema wordt onderbroken door het kerstproject.

- november - december 2018: 6 repetities (thema: Christmas special)

De repetitie

De koren van Zangstudio Amuzement repeteren van 20.00 tot 22.00 uur met een korte pauze. Na een korte warming-up wordt er auditief (op het gehoor) gewerkt. Je hoeft dus geen noten te kunnen lezen. Elk koorlid krijgt een tekstboek om thuis te kunnen oefenen. Naast het zingen is er aandacht voor de presentatie en enkele danspassen. De koorleden bepalen in overleg de kleding voor het afsluitende optreden. Om mee te zingen bij Zangstudio Amuzement hoef je geen auditie te doen. Met of zonder zangervaring, of je nu 30 bent of 50: iedereen is welkom. Tijdens de gezellige repetitie-avonden werk je ongemerkt aan de verbetering van je zangkwaliteiten. Na afloop van de repetities blijven veel koorleden nog wat napraten met een drankje.

De solisten

Elk thema kent een aantal nummers waarbij een solist het koor ondersteunt. Alle koorleden kunnen zich aanmelden voor een solo. Hiervoor moet je wel auditie doen. Solisten kunnen hun zang- en presentatietechnieken verbeteren door solorepetities. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op het optreden.

De band

Tijdens de optredens wordt elk koor ondersteund door een professionele band. De band is een gelegenheidsformatie die meestal bestaat uit Gerton Leijdekker (gitaar), Hans van der Meer (toetsen), Lyndon Cop (basgitaar) en David Bonsels (drums). Eén keer per project is er in Sint Pancras een grote bandrepetitie voor alle koren samen. Een vrolijke happening en een goede oefening in het zingen met live begeleiding.